Com espantar als coloms a Barcelona

plaga de cucarachas barcelona
Com eliminar una plaga de paneroles?
2 setembre, 2019
plaga de hormigas barcelona
Adeu a les formigues a casa
19 setembre, 2019
Ver todo

Com espantar als coloms a Barcelona

ahuyentar a las palomas en Barcelona

Els coloms comencen a ser una preocupació en molts punts de la península ja que ocasionen riscos per a la salut pública, parasitació dels seus nius, danys en façanes, molèsties, brutícia…

Els coloms són una de les plagues d’ocells urbans més importants, podent constituir una molèstia i un seriós risc per a la salut.

Els danys que causen els coloms són múltiples:

  • Poden transmetre malalties com la toxoplasmosis, pneumònia o salmonel·losi.
  • Els seus excrements produeixen danys, embruten façanes, vehicles, degradant el patrimoni amb el cost econòmic que comporta. També produeixen olors desagradables.
  • Són portadores de diferents insectes com a àcars, paparres (Argàsids), i altres insectes plaga que poden causar picades o al·lèrgies cap a les persones.

Per això, avui t’expliquem com espantar als coloms a Barcelona.

Consells per a espantar als coloms a Barcelona

Segurament sàpigues que una de les formes d’atreure els coloms, és a través de l’aliment i l’obtenció de refugi o llocs adequats per a posar-se i niar. Clar que, si cerques justament el contrari, et donarem alguns bons consells perquè sàpigues com espantar als coloms a Barcelona.

En primer lloc, és important evitar tenir elements que permetin la nidificació als coloms, ja que normalment aprofiten per a posar-se en un balcó o en un repeu, cornisa, etc. Pel que el primer que hem de fer és col·locar un impediment perquè no es puguin posar.

Es tracta d’instal·lar elements o dispositius físics que creïn una barrera física que eviti l’accés, posat o nidificació dels coloms mitjançant la instal·lació del que denominem elements dissuasius.

Existeixen diversos sistemes dissuasius com per exemple la instal·lació de pues, xarxes, cables tensors, etc.

En resum, et recomanem:

  • Neteja perquè no trobin aliment i acudeixin a aquest.
  • Evitar acumulacions d’aigua que puguin oferir-los un recurs hídric.
  • Instal·lació de repel·lents visuals.
  • Instal·lació d’elements dissuasius i barreres físiques.

Què fer en els casos més greus?

La pressió que exerceixen les aus a controlar en una determinada zona es classifica en:

  • Pressió alta: Llocs on els coloms dormen o nien.
  • Pressió mitjana: Llocs que els coloms freqüenten de manera continuada durant el dia.
  • Pressió baixa: Llocs exposats on els coloms es posen de tant en tant.

En els casos més greus, quan la convivència és ja insuportable, el més recomanat passa per instal·lar sistemes dissuasius.

Aquests sistemes han de ser instal·lats per un professional especialitzat.

En situacions d’alta pressió es poden instal·lar sistemes elèctrics. Aquests sistemes produeixen petites descàrregues elèctriques no nocives però altament desconcertants per als ocells quan aquests entren en contacte directe, aconseguint que no torni a acostar-se, evitant el posat i anidació.

Es pot optar per la instal·lació de xarxes anti-coloms específiques amb orifici de 5 cm com a màxim. Aquestes xarxes generalment estan fabricades en polietilè estabilitzat contra la llum ultraviolada, la qual cosa fa que siguin molt més duradores que una xarxa convencional.

Per a protegir cornises i altres estructures, en situacions de pressió mitjana o alta, és la instal·lació d’un sistema de pues o pinxos.

També poden utilitzar-se sistemes de pals i filferros, molt més estètics i passen completament desapercebuts.

Què passa si hi ha una plaga?

Si amb els mitjans que tens al teu abast, els coloms continuen sent un problema, sol·licita’ns informació. A Rains som experts en el control de plagues a Barcelona. Posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem sobre tot el que es pot fer per a espantar als coloms i que deixin de ser un problema per a tu.

Esperem que l’article t’hagi resultat interessant!