Diferències entre tèrmits i corc

Legionel·la: símptomes i prevenció
29 setembre, 2016
Plagues a la tardor
8 novembre, 2016
Ver todo

Diferències entre tèrmits i corc

Tots dos insectes s’alimenten de la cel·lulosa de la fusta, però morfològicament són diferents.
Els tèrmits posseeixen sis potes, un parell d’antenes, amb el cap ben definit, les podem trobar amb ales (durant l’època de reproducció) i sense ales. Presenten una coloració blanquinosa però, les alades presenten una coloració fosca.
I el corc s’observa com un petit escarabat de color fosc. Els podem trobar posats sobre les parets o el sostre ja que disposa d’ales funcionals és a dir, té capacitat per volar. La distinció bàsica és l’existència de petits orificis, completament rodons, en els materials o elements de fusta, de vagades amb serradures o sense.

Plaga de tèrmits

Els tèrmits s’alimenten dins de la fusta, per la qual cosa no és fàcil saber que tenim una plaga de tèrmits a casa. Normalment, en pressionar la fusta, aquesta s’enfonsa a causa de la degradació que han causat els tèrmits, no existeix secció de fusta o es troba molt degradada. En estació favorable (primavera-estiu), podem trobar obreres a l’interior d’aquests punts, observant-se com si fossin cucs blancs, encara que no ho són.
És molt important no aplicar cap producte insecticida ni perforar o retirar als tèrmits o les restes de la seva activitat. Si es troba amb alguna cosa similar la millor opció és que es posi en contacte amb nosaltres, deixant la zona afectada tal com l’ha trobat.

 

termitas en barcelona. reticulitermes-banyulensis

Plaga de corc

El corc és més fàcil de reconèixer pels orificis d’emergència que deixen en la fusta i les serradures que cauen al terra. Les serradures poden ser molt fines o més gruixudes. El corc danya la fusta en estat de larva. Els forats que s’observen en la fusta són per on ha emergit l’adult, amb aparença d’escarabat petit de color marró fosc. Els adults no s’alimenten de fusta, solament s’aparellen, i la femella torna a posar ous sobre les superfícies de fusta, tancant el seu cicle biològic. L’esperança de vida aproximada dels adults és de 15 dies amb un període d’emergència comprès entre els mesos d’abril fins a agost.

 

eliminar carcoma barcelona. larva-carcoma

Eliminar tèrmits i corc a Barcelona

A Rains, control de plagues, dissenyem plans de protecció, diagnòstic, sanejament i reconstrucció d’elements de fusta, tant estructural com de bastiments i a mobiliari i d’altres peces construïdes en fusta . El nostre equip especialitzat en la protecció de la fusta reuneix les qualificacions precises i estrictes que es requereixen.