Per què treure’s el carnet de manipulador d’aliments

curso manipulador alimentos

T’estàs plantejant treure el carnet de manipulador d’aliments? En aquest cas, et convidem que revisis la següent guia, on et parlem dels motius per a fer-ho i per què ho necessites.

Treure el carnet de manipulador d’aliments: per què?

Els aliments es contaminen amb facilitat. Per això, hem de cuidar-los quan treballem amb ells. Clar que, perquè això sigui possible, és necessari tenir la formació adequada, per a evitar errors que puguin causar danys.

A causa d’això, la Llei exigeix que es tingui el carnet de manipulador d’aliments. Normalment, es realitza un curs i s’obté un certificat; que és necessari per a complir amb la Normativa vigent i per a disposar d’aquests coneixements.

Aquesta exigència abasta diferents sectors que estiguin relacionats amb els aliments, com a alimentació, transport, hostaleria, restauració, etc. Pel que afecta a nombrosos professionals i de diferents àrees, com pot ser dur a terme una correcta higiene i manipulació d’aliments per a evitar una possible plaga.

Llavors, per què treure-ho? Aquests són alguns dels motius:

  • Per a complir amb la llei / normativa
  • Per a evitar errors en la manipulació dels aliments
  • En alguns llocs de treball és condició obligatòria

Així que si et planeges treure el carnet de manipulador d’aliments, que sàpigues que per a normativa vigent (Reial decret llei 202/2000) és requisit legal que es disposi d’aquesta formació si es manipulen els aliments. Per a això es realitza un curs en el qual s’obtenen tots els coneixements necessaris.

Com s’aconsegueix el carnet? En l’actualitat, es pot aconseguir de manera senzilla, ja que és possible a través de cursos online encara que també presencials. A més, també ho pots realitzar mitjançant el SEPE o INEM. Tot depèn del que estiguis buscant.

Quant a la durada del curs, sol ser ràpid, d’un parell d’hores. Pel que, ara que coneixes per què treure’s el carnet de manipulador d’aliments, només queda que ho paratges si és el teu cas.

Esperem que t’hagi estat d’ajuda la informació. Si podem ajudar-te en alguna cosa aquí estem per a assessorar-te en el que necessitis sobre control de plagues.

Post author

Leave a Reply

*