Què és la seguretat alimentària

seguridad alimentaria barcelona

Què és la seguretat alimentària

Gràcies a una bona alimentació es pot mantenir la salut del cos. Per a poder assegurar que l’alimentació és l’apropiada cal parar esment a la qualitat dels productes, i que aquests siguin segurs. Però com se sap que els aliments són de bona qualitat i no produiran cap mal?

Gràcies a un procediment que analitza l’estat dels productes alimentaris i permet certificar que són inofensius, que aporten els nutrients que el cos necessita. A això se’n diu seguretat alimentària.

 

Seguretat alimentària, perquè és important

El cos humà necessita de l’alimentació com a forma d’energia i introduir minerals, vitamines i nutrients necessaris per a conservar un bon estat de salut.

Perquè això sigui possible, és important mantenir la seguretat durant la producció dels aliments, de manera que no arribi fins ells qualsevol element que pugui resultar perillós per a la salut. D’aquí la importància de saber què és la seguretat alimentària i com posar-la en pràctica.

 

Com s’aplica la seguretat alimentària a Barcelona

Per a evitar que agents externs altament perillosos per a la salut puguin arribar fins als aliments, es deu:

  • Realitzar controls de plagues en els llocs de preparació.
  • Aplicar un sistema de desinfecció, tant de les sales en les quals es divideixi l’edifici com de l’aigua i el sistema de sanejament.
  • Formació en seguretat alimentària de l’equip de professionals que treballi en l’empresa. La col·laboració de tots en mantenir un alt grau d’higiene i cura la manipulació, permetrà aconseguir que els aliments es mantinguin segurs.
  • Establir un sistema de vigilància per a evitar “visitants” no desitjats dins de l’edifici.

Totes aquestes accions permetran que els aliments arribin fins als comensals mantenint tot el sabor, els nutrients i sent segurs per a la salut.

 

Com es controla que no hi hagi plagues

Per a controlar que no existeixin plagues que puguin provocar la contaminació dels aliments, s’utilitza un protocol que serveix com a

Es fa un diagnòstic dels punts més vulnerables als quals cal parar esment i es dissenyaran punts de control que estaran visibles a tots els treballadors.

Aquells que treballen a manipular i produir aliments, han de saber què és la seguretat alimentària per a mantenir la qualitat dels aliments.

Post author

Leave a Reply

*